Aabenraa Bjergmarathons 20 års jubilæum den 22. juni har allerede nu tiltrukket ekstra mange tilmeldinger i forhold til tidligere år.

To en halv uge før løbet, tirsdag den 4. juni, var der næsten 2000 tilmeldte til Aabenraa Bjergmarathon. På samme tidspunkt sidste år var tallet 1873 tilmeldte, mens det i 2017 var 1806.

Det er særligt på maratondistancen, at der er ekstraordinært mange tilmeldte. Tirsdag den 4. juni var der over 200 tilmeldte. I 2018 og 2017 var henholdsvis 171 og 165 tilmeldte maratonløbere på løbsdagen.

Formand for Aabenraa Bjergmarathon, Per Hussmann glæder sig over tendensen, som han ser flere forklaringer på:

Nye tiltag tiltrækker

– Vi har rigtig mange nye tiltag i år: Vi har lavet helt nye ruter. Alle deltagere får en stor, flot jubilæumsmedalje og en jubilæumsbog om Aabenraa Bjergmarathon. Vi laver et særligt løb i løbet, hvor vi hylder alle de løbere, der i årenes løb er blevet nummer 1, 2 eller 3 på samtlige distancer. Og så er det bare noget særligt at løbe med i et jubilæumsår, siger Per Hussmann.

Han forventer, at tilmeldingerne fortsætter med at tikke ind i de kommende uger.

– Det er en generel tendens, at mange folk trækker deres tilmelding til de sidste par uger inden løbet. Så vi forventer en større slutspurt af tilmeldinger i den kommende tid, siger Per Hussmann.

 

FAKTA

Aabenraa Bjergmarathons 20 års jubilæumsløb løber af stablen lørdag den 22. juni. I anledning af jubilæet er der lavet nye løberuter, lige som starttidspunkterne for en del af distancerne er flyttet.

You may also like